Alimentul denumit și „perla neagră” care topește rapid grăsimile și previne îmbătrânirea. Ce beneficii are și despre ce aliment este vorba?
Alimentul „perla neagră” care topește grăsimea și previne îmbătrânirea
Noi acordăm tot mai multă prioritate vieții sănătoase. Nu mai vorbim doar de exerciții fizice în mod constant sau de odihnă, ci ținem cont din ce în ce mai mult de tot ce decidem să adăugăm în coș. Progresele în nutriție și apariția superalimentelor au o anumită responsabilitate în acest sens și, datorită lor, ne putem varia felurile de mâncare mai mult ca niciodată, fără a risca să comităm obiceiuri proaste.
Adevărul este că, indiferent câte super-alimente cunoaștem în România, în general majoritatea provin din alte părți ale lumii. Fructe exotice precum papaya, grapefruitul chinezesc sau alimente precum kimchi sau quinoa toate au căpătat o importanță deosebită în alimentație. Toate acestea nu numai că ne ajută să încercăm alte tipuri de arome, dar sunt capabile să ne ofere beneficii excelente.
Unul dintre cele mai recente alimente care provoacă furori în lume este chaga, cunoscut și sub numele de perla neagră sau diamant de pădure. Este o ciupercă din familia Hymenochaetaceae care are o tradiție îndelungată în medicina tradițională chineză și beneficii nesfârșite pentru sănătatea și bunăstarea noastră.
Este destul de comun ca atunci când auzim de ciuperci să ne gândim la boli sau la lucruri pe care nu le putem aborda deoarece pot fi otrăvitoare. Deși acest lucru, într-un fel, este adevărat, există unele tipuri de ciuperci care sunt direct legate de sănătate, cum ar fi chaga.
Beneficiile acestei ciuperci pentru organism
De secole, culturile indigene din Canada, nordul Europei și părți ale Asiei, inclusiv Siberia, Rusia și Japonia, au folosit ciuperci chaga pentru a ajuta digestia, ameliorarea problemelor pielii, ameliorarea durerilor articulare și a combate infecțiile.
Se compune dintr-o ciupercă care trăiește cu gazda sa, un mesteacăn slăbit, lângă care crește o perioadă lungă de timp. Are un exterior negru, aspru, care seamănă cu cărbunele ars, în timp ce interiorul este portocaliu-maro.
Ciuperca Chaga a fost cunoscută în mod tradițional pentru numeroasele sale beneficii pentru organism, datorită conținutului ridicat de polizaharide, inotodiol betulină și acid botulinic.
Citeşte şi: Apare eticheta Nutri-Score. Ce se întâmplă cu produsele care o au
Popularitatea lui Chaga a crescut vertiginos în ultimii ani datorită reputației sale ca adaptogen și a posibilului său rol în promovarea sănătății generale și îmbunătățirea mai multor afecțiuni. Adaptogenii sunt anumite alimente și suplimente despre care se spune că ajută organismul să facă față stresului , care poate fi adesea cauzat de infecții sau toxine.
Dacă există un lucru pe care studiile îl evidențiază despre chaga, acesta este conținutul său ridicat de antioxidanți, inclusiv compuși fenolici și flavonoide. Acești compuși ajută la combaterea stresului oxidativ și la reducerea daunelor celulare cauzate de radicalii liberi și pot crește superoxid dismutaza și glutation în organism.
Antioxidanții reduc inflamația celulelor, limitând astfel petele, catifelând ridurile și protejând împotriva îmbătrânirii pielii . Polifenolii conținuți în acest superaliment ne protejează celulele și reduc riscul bolilor cronice precum bolile de inimă, bolile hepatice și cancerul.
Citeşte şi: Micul dejun va avea noi reguli. Ce vrea UE să mâncăm de acum înainte
Cu cantitățile sale mari de antioxidanți, chaga ajută și la scăderea colesterolului. Un studiu a arătat cum ciupercile Chaga au redus colesterolul rău (LDL), trigliceridele și colesterolul general al participanților, crescând în schimb colesterolul bun.
Adăugată la acestea, această super ciupercă este capabilă să reducă inflamația și, prin urmare, toate bolile care au de-a face cu ea, precum și obezitatea sau creșterea grăsimii corporale, datorită conținutului său ridicat de acid betulinic, un pentaciclic care are un larg gamă de activități biologice precum antiinflamatorii, antimalaricele, anticanceroase sau apoptotice.
Citeste tot articolul
Sursa & Foto Credit- “newsweek.ro”
Știrile sunt preluate din google news de la ziare din Romania. Suntem un serviciu gratuit de indexare stiriilor. Informatiile si imaginile stirilor sunt exclusiv a ziarelor si site-urilor din care au fost preluate. Nu suntem raspunzatori pentru continutul lor. Daca doriti ca stirile dvs sa nu mai apara pe platforma noastra, contact: medialux85@gmail.com