Alimentele care ne încălzesc corpul pe timp de iarnă. Sunt bune și pentru slăbit

Must read


Pe măsură ce iarna se apropie tot mai mult, iar temperaturile scad semnificativ, este esențial să ne adaptăm regimul alimentar pentru a face față sezonului rece. Aceasta nu este doar o necesitate din punct de vedere al confortului, ci și al sănătății, având în vedere că perioada rece a anului aduce cu sine o serie de provocări pentru organism. Schimbările climatice și frigul pot avea efecte negative asupra stării de bine, iar pentru a face față mai ușor, este important să acordăm atenție alimentației.

În contextul în care un început de toamnă extrem de călduros a fost urmat de o bruscă răcire a vremii, organismul are nevoie de suport suplimentar pentru a-și menține echilibrul termic și sănătatea. Astfel, există câteva categorii de alimente care se dovedesc esențiale în această perioadă, nu doar pentru a ne încălzi, dar și pentru a întări sistemul imunitar și pentru a ne menține energia.

Citește și: SUNT SAU NU SĂNĂTOȘI CARTOFII CONGELAȚI?! DR. NUTRIȚIONIST MIHAELA BILIC DĂ VERDICTUL!

Ce alimente ne încălzesc corpul iarna

Unul dintre cele mai benefice grupuri de alimente sunt nucile și fructele uscate. Acestea sunt surse excelente de energie, oferind în același timp grăsimi sănătoase și minerale care sunt vitale în sezonul rece. Nucile, de exemplu, sunt bogate în acizi grași omega-3, care contribuie la sănătatea cardiovasculară și îmbunătățesc funcționarea creierului. La acestea se adaugă curmalele, care sunt un alt exemplu de aliment bogat în zaharuri naturale, fibre și antioxidanți, ideal pentru a susține energia pe parcursul zilelor mai reci. Mai mult decât atât, aceste alimente pot deveni o alternativă sănătoasă la gustările nesănătoase, aducând un aport important de nutrienți esențiali organismului.

De asemenea, citricele, în special portocalele, sunt un aliat de nădejde în perioada rece. Bogate în vitamina C, acestea sprijină sistemul imunitar și ajută la prevenirea răcelilor și altor afecțiuni frecvente în această perioadă. Consumul de sucuri de portocale sau de morcovi, ori chiar de sfeclă roșie, poate oferi un impuls considerabil de vitamine, esențial pentru a face față provocărilor aduse de vremea rece.

Un alt aliment de nelipsit în perioada de iarnă este supa. Supele calde, mai ales cele pe bază de legume, au multiple beneficii: nu doar că ne încălzesc, dar și…



Citeste tot articolul

Sursa & Foto Credit- “www.cancan.ro”

Știrile sunt preluate din google news de la ziare din Romania. Suntem un serviciu gratuit de indexare stiriilor. Informatiile si imaginile stirilor sunt exclusiv a ziarelor si site-urilor din care au fost preluate. Nu suntem raspunzatori pentru continutul lor. Daca doriti ca stirile dvs sa nu mai apara pe platforma noastra, contact: medialux85@gmail.com

- Advertisement -spot_imgspot_img

More articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_imgspot_img

Latest article