Aplicație pe telefon pentru localizarea buncărelor. Țările din Europa fac pregătiri de război

Must read



stiri romania

O aplicație pe telefon pentru localizarea buncărelor în caz de atac aerian. Țările auropene sunt îngrijorate de un război cu Rusia. Astfel că iau măsuri pentru protecția cetățenilor. 

Se construiesc buncăre, dar nu numai atât. Germania, pregătește aplicația de localizare a acestor adăposturi. 

Aplicație pe telefon pentru localizarea buncărelor. Țările din Europa se pregătesc de război

Pe fondul tensiunilor globale în creștere, autoritățile germane au luat măsuri pentru a crește securitatea cetățenilor lor. Oficiul Federal pentru Protecție Civilă și Asistență în caz de Dezastre (BBK) și Ministerul German de Interne au anunțat planuri de refacere a adăposturilor publice pentru a proteja populația în situații de criză.

Ca parte a acestui proiect, este planificată, de asemenea, crearea unei aplicații moderne care va permite rezidenților să localizeze cele mai apropiate locuri de adăpost. 

Citește și: 10.000.000 oameni din UE anunțați să fie pregătiți de război. „Rezistați 3 zile”. Ce face România?

Germania va reintroduce buncărele publice și o aplicație pentru localnici pentru a-și găsi cel mai apropiat adăpost pe fondul relațiilor internaționale din ce în ce mai tensionate.

Un purtător de cuvânt al BKK a spus, la o conferință de presă, că elementele cheie ale planului au fost deja convenite în iunie 2024, dar proiectul va dura „un timp” înainte ca orice aplicație să fie lansată.

Potrivit Ministerului de Interne, din cele 2.000 de adăposturi publice inițiale din Germania, există în prezent 579 cu spațiu pentru aproximativ 480.000 de persoane din cei 84 de milioane de locuitori ai Germaniei. Noile locații de adăpost pot include parcări subterane și stații U-Bahn.

De asemenea, locuitorilor li se va cere să-și transforme subsolurile și garajele în adăposturi. Potrivit BKK, standardele ridicate ale clădirilor din Germania înseamnă că subsolurile ar fi adecvate pentru a proteja locuitorii împotriva exploziilor.

Citește și: Germania investește 2.300.000.000 € în noua versiune a rachetei Taurus. Ce război pregătește?

În timp ce programul de întreținere al adăposturilor din Germania a fost abandonat în 2007, majoritatea locuitorilor din Elveția vecină au încă acces la buncărele nucleare din subsolurile lor. 

În plus, aproximativ 360.000 de buncăre comunale sunt operaționale în Elveția astăzi, ceea ce înseamnă că toți locuitorii au un loc unde să se adăpostească.

În caz de urgență, locația adăposturilor comunale este partajată rezidenților prin aplicația AlertSwiss de pe telefoanele lor mobile, conform RND.

Anunțul BKK vine pe fondul escaladărilor din Ucraina și al preocupărilor tot mai mari din partea oficialilor germani de informații că Rusia ar putea fi capabilă să lanseze un atac militar asupra țărilor alianței NATO până în 2030. Serviciul Federal de Informații German (Bundesnachrichtendienst) a avertizat că țara înregistrează deja o creștere a activităților de spionaj și sabotaj despre care se suspectează că ar fi avut originea în Rusia.

Cazurile recente includ deteriorarea cablurilor de comunicații de date cu fibră optică din Marea Baltică în weekendul din 15 și 16 noiembrie. Guvernele german și polonez au sugerat că Rusia este responsabilă pentru sabotaj, ceea ce Kremlinul a negat.

Citește și: Germania se pregătește de război cu Rusia. Face inventarul buncărelor pentru adăpostirea populației

Ministrul german de externe Annalena Baerbock (Verzii) a sugerat, de asemenea, că avionul DHL care a decolat din Leipzig în dimineața zilei de 25 noiembrie și s-a prăbușit la Vilnius, Lituania, ar fi putut fi un „incident hibrid” care a implicat sabotaj rusesc.

Și alte țări iau măsuri pentru a se pune la adăpost în caz de război. Polonia a anunțat în primăvară că va construi buncăre și tranșee la granița cu Belarus și exclava rusă Kaliningrad.

 Și noul membru NATO, Finlanda, este adesea în centrul atenției datorită locației sale. Ministrul de Externe Annalena Baerbock (Verzii) și ministrul Apărării Boris Pistorius (SPD) au vizitat buncărele acolo. Finlanda are 50.500 de buncăre care oferă protecție pentru 5.000.000 de oameni, facilitățile datând din timpul Războiului Rece, scrie ziarulromanesc.de





Citeste tot articolul

Sursa & Foto Credit- “newsweek.ro”

Știrile sunt preluate din google news de la ziare din Romania. Suntem un serviciu gratuit de indexare stiriilor. Informatiile si imaginile stirilor sunt exclusiv a ziarelor si site-urilor din care au fost preluate. Nu suntem raspunzatori pentru continutul lor. Daca doriti ca stirile dvs sa nu mai apara pe platforma noastra, contact: medialux85@gmail.com

Cititi Termeni si Conditii

- Advertisement -spot_imgspot_img

More articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_imgspot_img

Latest article