Cum se prepară ardei copți, umpluți cu cremă de ton

Must read


Ardeii copți sunt una dintre cele mai iubite delicatese din bucătăria românească, dar dacă îi transformăm într-un preparat sofisticat și surprinzător, pot deveni punctul de atracție al oricărei mese festive.

Ardeii cu ton sunt un aperitiv perfect / foto: arhiva

Ardeii cu ton sunt un aperitiv perfect / foto: arhiva

Astăzi, vă propunem o rețetă care a devenit virală pe rețele sociale datorită ingredientului său secret: crema de ton. Această combinație inedită aduce un plus de savoare și eleganță, fiind totodată extrem de ușor de preparat.

Ingrediente necesare:

Pentru ardei:

  • 6 ardei kapia sau ardei grați (preferabil roșii pentru un aspect apetisant);
  • 1 lingură de ulei de măsline pentru uns (opțional).

Pentru crema de ton:

  • 200 g de ton conservat în ulei sau în suc propriu (scurs bine);
  • 150 g de cremă de brânză sau mascarpone;
  • 1 linguriță de suc proaspăt de lămâie;
  • 1 linguriță de căpăre (tocate mărunt);
  • 2 linguri de iaurt grecesc (pentru o textură mai aerată);
  • Sare și piper după gust;
  • 1 fir de ceapă verde sau 1 linguriță de pătrunjel tocat (pentru decor).

Mod de preparare:

1. Coacerea ardeilor:

  1. Spală bine ardeii și șterge-i cu un prosop de bucătărie.
  2. Așează ardeii pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și coace-i în cuptorul preîncălzit la 200°C timp de aproximativ 25-30 de minute, întorcându-i ocazional, până când pielița devine arsă și desprinsă.
  3. După ce sunt copți, scoate-i și pune-i într-un bol acoperit cu folie alimentara pentru 10 minute. Aburul va ajuta la desprinderea pieliței.
  4. Curăță ardeii de pieliță, cotor și semințe, având grijă să nu le rupi pereții.

2. Pregătirea cremei de ton:

  1. Pune într-un bol tonul bine scurs, crema de brânză, iaurtul grecesc și sucul de lămâie.
  2. Adaugă căpărele tocate mărunt, sare și piper după gust.
  3. Folosește un blender sau un mixer vertical pentru a obține o pastă fină și omogenă.

3. Umplerea ardeilor:

  1. Folosește o linguriță sau un poș și umple fiecare ardei cu crema de ton. Ai grijă să nu împingi prea tare, pentru a păstra forma ardeilor.
  2. Așează ardeii umpluți pe un…



Citeste tot articolul

Sursa & Foto Credit- “click.ro”

Știrile sunt preluate din google news de la ziare din Romania. Suntem un serviciu gratuit de indexare stiriilor. Informatiile si imaginile stirilor sunt exclusiv a ziarelor si site-urilor din care au fost preluate. Nu suntem raspunzatori pentru continutul lor. Daca doriti ca stirile dvs sa nu mai apara pe platforma noastra, contact: medialux85@gmail.com

- Advertisement -spot_imgspot_img

More articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_imgspot_img

Latest article